APK-keuring

Wij zijn momenteel geopend tot 17:00

APK-keuring

Bij My Car profiteert u van een gratis APK-keuring wanneer u deze combineert met een grote beurt. Onze service is gericht op gemak, snelheid, en transparantie, geschikt voor alle automerken.

Waarom kiezen voor My Car?

  • RDW-erkend: Onze APK-keurmeesters zijn door de RDW erkend, wat staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit.
  • Transparante kosten: Geen verrassingen achteraf. Bij eventuele noodzakelijke reparaties ontvangt u altijd eerst een duidelijke prijsopgave.
  • Snel terecht: Wij begrijpen het belang van uw tijd en zorgen ervoor dat u altijd snel bij ons terecht kunt.
  • Gratis APK: Bij een grote beurt is uw APK-keuring gratis. Een heldere aanbieding zonder verrassingen.
  • Gratis herkeuring: Eenmalige gratis herkeuring indien noodzakelijk.
  • Online afspraak: Plan eenvoudig uw bezoek online, wanneer het u uitkomt.

Let op: er geld een toeslag voor roetmeting (diesel) en/of EOBD meting (diagnose)

Afspraak maken

Veelgestelde vragen over APK-keuring

Vanaf het moment dat de APK op je auto is verlopen mag je niet meer de openbare weg op. Maar er is één uitzondering. Het mag wel voor de rit naar een APK-keuringsstation (geschikte garage). Dat mag je tot 2 maanden na de vervaldatum van de auto. Wordt je onderweg aangehouden? Dan moet je aan de politie een APK-afspraakbevestiging kunnen laten zien.

Vul hier je kenteken in en zie direct wanneer je APK verloopt.

Je auto mag tot maximaal 2 maanden na de APK-vervaldatum op de openbare weg geparkeerd staan. Uitstel aanvragen is niet mogelijk, wat wel kan is voorkomen dat je auto een APK keuring nodig heeft. Dat doe je door je auto te schorsen. Mocht je geen actie ondernemen dan kun je na de standaard uitsteltermijn van 2 maanden een boete krijgen.

Het kan voorkomen dat je om een financiële of praktische redenen een auto niet laat APK keuren. Loop dan geen risico door je auto te schorsen. De APK-plicht vervalt dan voor de duur van de schorsing. Nadeel is dat je auto dan niet meer mag gebruiken of op de openbare weg mag staan. Het voordeel is dat je met een schorsingsbewijs je autoverzekering kan schorsen (stilleggen) en de wegenbelasting vervalt.

Nieuwe benzine- en hybride auto’s moeten vier jaar na toelating APK gekeurd worden. Na de eerste APK keuring volgt na twee jaar een APK-keuring, daarna jaarlijks. APK keuren kan al vanaf 2 maanden voor de APK-vervaldatum.

Twee maanden na het verlopen van de APK is het wachten op een boete. In 2019 is de bekeuring € 140,- excl. € 9,- administratiekosten als je auto te laat is gekeurd. De kentekenhouder is degene die de bekeuring ontvangt en moet betalen. Dat is wettelijk zo geregeld. Heb je een auto op naam staan? Dan heb je dus een keuringsplicht.

U hoeft voor de APK-keuring geen kentekenbewijs of andere documenten mee te nemen.